top of page
  • Nadia Bækgaard

Smørrebrød på malaysisk

"That's smørrebrød, right?"


Det er jo en 'known fact' at en af de ting, vi (danskere) savner først og mest efter en lang ferie udenlands er... rugbrød! Det er måske svært sådan heeelt lige at sætte sig ind i/huske, når man sidder der på skolebænken og for 117. gang på 117 dage har leverpostejs- og rullepølsemadder med på madpakken. Sådan havde jeg det i hvert fald i gymnasiet, hvor min fantasi eller "giden" bare ikke rakte til andet end rugbrød, rugbrød, rugbrød... Men for Søren da hvor kan man savne det, når det så lige pludseligt ikke er fast inventar mere.


Heldigvis er det ikke umuligt at opstøve rugbrød (eller i hvert fald noget, der ligner godt nok) i Kuala Lumpur. Første gang vi besøgte Bröom Artisan Bakery i Petaling Jaya (25 minutters kørsel fra vores hjem i Mont Kiara) var vi ved at falde bagover, da vi kom op til disken og så 3 flotte, forskellige, højtbelagte madder. Og minsandten om der så ikke også stod "smørrebrød" på skiltene nedenfor. Vi blev så begejstrede at Kev pegede på dem, kiggede på ekspedienten og sagde; "That's smørrebrød, right?". Ekspedienten kiggede undrende på ham og jeg stod bagved og viskede; "Det er det jo Kev. Det står der jo." Ekspedienten stod stadig blot med et søgende udtryk i ansigtet og kiggede på os. Så Kev valgte selv at svare på sit spørgsmål med; "Yes, this is smørrebrød. It's danish!".


Vi har været tilbage nogle gange siden da - også med mine forældre, da de besøgte os i april - og vi kommer altid særligt for netop "smørrebrød"! Det skal dog VIRKELIG påpeges, at Bröom Artisan Bakery kan MEGET andet end 'smørrebrød'. Foruden skønne, lokaltinspirerede varme retter, sælger de også smukke surdejsbrød og har en bagerdisk, der er meget, meget svær at styre udenom.Så om du er på udkig efter en fyldig frokost, et brød til morgenbordet, en kage til eftermiddagskaffen eller en godt dansk-malaysisk stykke smørrebrød, så vil jeg helt klart anbefale dig, at tage en tur til Petaling Jaya og besøge Bröom!


(Psst..! Når du alligevel er der, så ligger to af mine favorit 'second hand'-butikker lige ved siden af.)


Må du have en skøn uge! Kram fra KL!
bottom of page