top of page
  • Nadia Bækgaard

Uhøjtidelig hygge og gode råvarer

"(...) autentisk, hjemmeligt og bare - lige til."


Jeg tjekker lige ind fra Kuala Lumpur - hvor vi stadig bor og ånder - med en lille "lunch-spot"-anbefaling. Hvis du er på udkig efter et sted, der føles autentisk og hjemmeligt og bare - lige til - så skal du besøge Tommy Lee Baker, der ligger i Kampung Attap i KL. Stedet emmer af uprætentiøs-hed og fokus på dét, der egentlig betyder noget, når du er sulten - maden!


Jeg ved ikke hvor længe den lille café, der i øvrigt ligger sådan helt perfekt klemt ind i en smal gyde/gårdhave, har eksisteret. Men man kan næsten mærke stedets gamle sjæl og fornemme de mange, mange år, hvor der er blevet slynget lækkert bagværk (primært surdejsbrød) over disken. Og caféens pynt og nibs, der blandt andet består af gamle avisudklip med en ung Tommy Lee affotograferet, fortæller også en historie, om en livslang passion, der har fundet (og stadig finder) sted lige her.


Vores bestilling denne gang bestod af en Smoked Salmon Tartine, en kyllinge-grøntsagstærte (som vi sprang på så hurtigt, at jeg ikke nåede at tage et billede) og, for første gang, deres Toasted Butter-Bun med Kaya spread og smør. Kaya er i øvrigt en marmelade lavet af kokosmælk, æg og sukker - og er en meget populær spise i Malaysia og resten af Sydøstasien. Og jeg kan godt forstå hvorfor! For på sådan et stykke godt brød, smager det næsten sådan lidt remonce-agtigt og det er jo altså æk' så ring' endda!


Normalvis er kaya brunt, men her er den blandet med pandan (også kaldet "skruepalme" på dansk - ja, det måtte jeg lige google) en aromatisk plante, der er kendt for sin søde duft og smag. Og det er af pandan-planten, at kaya'en hér har fået sin fine, grønne farve.


Som bonusinfo vil jeg nævne, at en af mine absolutte yndlingsbutikker i KL ligger lige ved siden af - ja, man kan faktisk traske lige fra caféen ind i den - 'Anatomy' hedder den. Det er notebook-heaven! Her kan du designe din egen notesbog helt fra cover til sideindhold samt finde en masse andet godt til skrivebordet - JA TAK! Klart et besøg værd!


Og for at det ikke skulle være nok, så ligger butikken 'Remedy' lige ved siden af 'Anatomy'. Remedy sælger naturlige produkter til hår, hud og hjem - og så er det også her, vi blandt andet tager hen med vores tomme beholdere og refill'er dem med diverse rengøringsmidler, opvaskesæbe, kropsshampoo mm.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page